TEAM Terminal Home Historie Schepen Nieuws Foto's Vacatures Links Route
Picture

Een succesvol samenspel van specialisten

TEAM Terminal BV is een van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied, met ESSO, BP, en Aramco als aandeelhouders.
Jaarlijks wordt 35 miljoen kubieke meter "ruwe olie" doorgezet, een kwart van de totale doorzet in het hele Europoortgebied.

Opslagcapaciteit: 2.754.900 kubieke meter

De ruwe olie - in het vakjargon "crude" genoemd - is afkomstig uit landen zoals Saoedi-Arabie, Venezuela en Rusland. De olie wordt na ontvangst opgeslagen in 33 tanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 2.754.900 kubieke meter, en via pijpleidingen verpompt naar verschillende afnemers in binnen- en buitenland.

300 tankers per jaar

Per jaar leggen circa 300 tankers aan. Planning speelt in de operationele uitvoering een essentiele rol. De aankomsttijden zijn vanwege weersinvloeden op volle zee nou eenmaal moeilijk vast te leggen. TEAM Terminal beschikt over drie aanlegsteigers, geschikt voor het lossen en beladen van tankers tot 400.000 ton waterverplaatsing. Het pompen van de olie naar terminals en afnemers gebeurt via vier pijpleidingen met een totale lengte van 325 kilometer. Jaarlijks wordt van de totale hoeveelheid aangevoerde ruwe olie 35 miljoen kuub direct naar de afnemers doorgevoerd en 17 miljoen kuub intern op recept gemengd en vervolgens verpompt.

Kwaliteitsmeting en keuring

Werkzaamheden, die naast opslag en transport verricht worden, zijn: keuring, kwaliteitsmeting, rapportage en controle. Een onafhankelijke waarnemer stelt aan boord de kwaliteit en kwantiteit van het product vast en tijdens het lossen worden representatieve monsters genomen. Ook het mengen van de verschillende ruwe oliesoorten is een belangrijke taakstelling om aan de eisen van de partners te voldoen.

Veiligheid

Veiligheid staat bij TEAM Terminal vanzelfsprekend voorop. Lijfspreuk van elke medewerker is: 's avonds net zo gezond naar huis als we 's morgens gekomen zijn. Strenge veiligheidsprotocollen en een nauwe samenwerking met diverse brandweerkorpsen en beveiligingsbedrijven garandeert al jarenlang een veilige bedrijfsvoering. Zo werkt een team van specialisten in een modern, servicegericht logistiek centrum voor kwalitatieve dienstverlening in een veilige werkomgeving.

 

Waarschuwing / Warning