FROM HERE TO
EVERYWHERE

OceanNet. Onafhankelijk specialist in forwarding van al uw goederen naar iedere, door u gewenste, bestemming!

Denkt u aan transport? Aan vervoer van goederen of producten? Wilt u korte lijnen en snel schakelen? Gaat u voor optimale kwaliteit? Een betrouwbare partner?
Er is maar één partij die waarmaakt wat ze zegt, doet wat ze belooft. Eén partij waar u met een gerust hart werkelijk alles aan over kunt laten. De partij die 100% zorgdraagt voor alles en nooit teleurstelt: OceanNet: From Here to Everywhere!

Lees meer >

FORWARDING+

Net even beter. Net even meer service. Net even persoonlijker. Net even vriendelijker.
Daar staan we voor. Dat is OceanNet!

OceanNet verzorgt snel, efficiënt en gedegen het vervoer van al uw goederen wereldwijd. Dat noemen wij forwarding+

Lees meer >

Ieder verzoek voor transport van goederen nemen wij serieus, pakken wij professioneel op. Wij dragen de meest optimale en kostenefficiënte oplossing aan. Of deze oplossing nu standaard is of dedicated op de klant wordt afgestemd.

Belangrijk voor u is dat de flexibiliteit van OceanNet de basis vormt om ieder verzoek van een klant te kunnen realiseren. Iedere wens van de klant waar te maken. Dat is ons ultieme doel. Wij zijn een totaaloplosser.

Nee zeggen is voor OceanNet absoluut geen optie! Wij staan altijd voor u klaar! Aan bureaucratisch geneuzel hebben wij een hekel. OceanNet staat voor korte lijnen. In alles. Onze klanten kunnen wij bijvoorbeeld op lokaal niveau, in hun eigen taal, hulp bieden.

Linksom of rechtsom uw transport moet goed worden verzorgd. U moet tevreden zijn. Niet meer en niet minder. Daar zijn we binnen OceanNet iedere minuut van de dag mee bezig!

Neem contact op

Design arrows yellow

Over ons

Al meer dan 35 jaar is OceanNet een begrip in de forwarding business, de forwarding sector. In 1988 werd OceanNet opgericht door de Nederlandse familie Van den Hil. Met OceanNet wisten zij in Nederland als een van de eerste particuliere forwarders de Kaukasus te ontsluiten.

Anno 2023 wordt het bedrijf nog steeds gerund door de tweede generatie van de familie en staat een Van den Hil, de zoon van de oprichter, nog steeds aan het hoofd van de onderneming.

Al ruim een kwart eeuw staat OceanNet bekend om zijn buitengewone dienstverlening en service. Een familiebedrijf met een nuchtere, Rotterdamse mentaliteit.
Bij OceanNet is iedereen klant en zeker geen nummer!

Het hoofdkantoor van OceanNet is gevestigd in Papendrecht, een dorp met een stedelijk karakter, vlak onder de rook van Rotterdam.
Naast het hoofdkantoor heeft OceanNet meerdere vestigingen in de Kaukasus, waaronder Georgië (Tbilisi, Batumi en Poti) en Azerbeidzjan (Baku). Ook opereert OceanNet vanuit China en Amerika. Vanzelfsprekend ligt onze focus, voor wat betreft transport, op heel Europa.

OceanNet is een 100% zelfstandige NVOCC operator. Het wereldwijd vervoeren van containers is dan ook geen enkel probleem.
Goederen van A naar B vervoeren is voor elke forwarder de basis. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar OceanNet gaat veel verder. Wij vinden namelijk dat alles moet beginnen bij een optimale service en dienstverlening. Die ligt bij ons op een permanent hoog niveau zodat klanten zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Naast het beschikken over een wereldwijd netwerk en ervaren partners, werken bij OceanNet professionals met een schat aan ervaring, kennis en kunde. Zo maken wij als OceanNet waar, waar we voor staan: forwarding+!

Het succes van OceanNet is te danken aan de mensen die bij ons werken. Zij weten wat er wordt verwacht: uw belangen optimaal behartigen met een tomeloze inzet en een enorme drive. Stuk voor stuk zijn onze medewerkers geschoolde krachten die beseffen dat als u tevreden bent, zij dat ook pas kunnen zijn. Mensen met passie voor u, de klant, hartstocht voor het vak en liefde voor ons bedrijf.

Maar OceanNet onderscheidt zich op veel meer vlakken. Korte lijnen, snel schakelen, begrip voor de wensen van u, de klant, en verstand van de branches waarbinnen onze klanten opereren. Wij hebben een spirit die kenmerkend is voor een familiebedrijf. Daar zijn we trots op en, naar onze mening, geeft het de garantie dat een klant bij ons altijd klant is en nooit een nummer.

OceanNet is worldwide dé specialist op het gebied van flatracks en veruit de belangrijkste speler in de Kaukasus (Georgië, Azerbeidzjan & Armenië) wat betreft forwarding activiteiten. Wij zijn het verlengstuk van vele bedrijven, ontzorgen onze klanten en regelen van A tot Z alles voor hen.
Leuk om te vertellen, leuk om te weten: OceanNet is expert in transport gelieerd aan automotive: of het nu gaat om een Scania truck of een Lamborghine Diablo, OceanNet doet het!

Wij zijn er trots op dat we dat in 35 jaar hebben bereikt. Niet voor niets zijn wij de nummer 1 in de Kaukasus als het gaat om transport en alles wat daarbij komt kijken. Wij willen deze positie behouden en onze visie op forwarding+ uitrollen in de rest van de wereld.

In de toekomstige, nieuwe zeehaven, die wordt gerealiseerd in Anaklia, is OceanNet betrokken bij de bouw. Dit project wacht helaas nog op een kapitaalinjectie zodat de haven kan worden afgebouwd. De verwachting is dat met de definitieve opening van de Anaklia Deep Sea Port de eeuwenoude en alom bekende zijderoute in ere zal worden hersteld. De Anaklia Deep Sea Port zal naar verwachting het centrum van de containeroverslag tussen China en Europa worden en het middelpunt van de Nieuwe Zijderoute zijn.
Containerschepen van 10.000 teu kunnen hier straks terecht.

OceanNet: from here to everywhere!

Design arrows yellow

Filosofie

OceanNet staat voor persoonlijk contact en afspraak is afspraak. Wij gaan voor een hecht, open en transparant partnership met onze klanten, onze internationale partners, relaties en al onze agenten.

Wij streven er naar alle ins en outs van de businesses van onze klanten te kennen. Zo weten wij waar we over praten, weten wij wat er bij u speelt en kunnen wij optimaal inspelen op de wensen en valkuilen waar klanten binnen hun sector mee te maken hebben of kunnen krijgen op het gebied van logistiek & transport.

De jarenlange ervaring, de kennis en kunde die wij in huis hebben, zorgen ervoor dat wat betreft transport, van welke cargo dan ook, u en wij nooit voor verrassingen komen te staan.

Uw cargo is bij ons 100% gegarandeerd in goede handen. OceanNet zorgt ervoor dat u er geen omkijken meer naar heeft. Wij maken waar wat we beloven. Wel zo relaxed!

OceanNet garandeert klanten dat hun cargo waar ook ter wereld professioneel en naar wens wordt afgeleverd, geheel conform opdracht, en heeft als ultieme doel dat (potentiële) opdrachtgevers compleet ontzorgd worden en klanten OceanNet als de meest optimale dienstverlener ervaren binnen de forwarding branche.

Noem het onze missie!

Design arrows black

Geschiedenis

Al meer dan 35 jaar is OceanNet een begrip in de forwarding business. Van een niche speler met een focus op de Kaukasuslanden groeide OceanNet uit tot een wereldwijd opererende en onafhankelijke forwarder. Vanaf het begin zijn we gevestigd in Papendrecht. Nog steeds is OceanNet in deze gemeente onder de rook van Rotterdam gevestigd.

In 1988 werd het bedrijf opgericht door Erik van den Hil. OceanNet was een van de eerste particuliere forwarders in Nederland die de Kaukasus wist te ontsluiten.
Hoewel OceanNet, zoals gezegd, wereldwijd opereert en de import vanuit Amerika en China (naar Nederland, België en Frankrijk) enorm is toegenomen, vormen de Kaukasuslanden binnen OceanNet nog steeds een niet weg te denken specialisatie. Niet voor niets weet men in de gehele wereld: als het gaat om transport en logistiek van en naar de Kaukasus, zoals Azerbaijan, Armenië en Georgië, moet je bij OceanNet zijn.

In 2011 namen de zoons van Van den Hil senior, Artur en Barry, het stokje over voor wat betreft de dagelijkse bedrijfsvoering van OceanNet. Onder de bezielende leiding van beide broers maakte OceanNet een enorme groei door. Qua klanten, qua personeel, qua omzet, qua diversiteit van goederentransport en qua transportlocaties (netwerk).

Kortom, OceanNet ging, zoals we in Nederland zeggen, ‘als een speer’. Het was hard werken en er was een en al enthousiasme, dynamiek en positivisme.
In al die jaren zat eigenlijk alles mee en nooit iets tegen. In 2015 gebeurde er iets totaal onverwachts. De organisatie werd plotsklaps opgeschrikt door het tragische en volledig onverwachte overlijden van Artur. Artur was te jong (38 jaar) om uit het leven te worden gerukt. Het zal altijd een zwarte bladzijde in de geschiedenis van OceanNet zijn en blijven.

Barry en alle mensen binnen OceanNet zaten echter niet bij de pakken neer. Collectief zette men de schouders eronder om de droom van Artur, en van Barry en vader Erik, waar te maken. Een droom die iedereen binnen OceanNet nog altijd, iedere dag, deelt. Ingewikkeld is deze droom niet: forwarding plus kan maar één partij realiseren: OceanNet!

Iedere dag laat het team van professionals zien dat OceanNet een uniek, klantgericht en professioneel familiebedrijf is. Erik van den Hil heeft zijn taken volledig afgebouwd en is sinds 2013 officieel gestopt. Barry voert, uiterst succesvol, de dagelijkse leiding van OceanNet.
In 2016 werd hij 100% eigenaar van OceanNet. Niet veel later trad Stefan Jonkman, al van jongs af aan werkzaam bij OceanNet, toe tot de directie.

Wat vooral telt is het team. Iedereen heeft zijn of haar rol en samen hebben ze van OceanNet een internationale speler van betekenis gemaakt.
OceanNet kijkt met respect terug op het verleden, staat met beide benen gedegen in het heden en is klaar voor de toekomst!